Så här gick det till

För en tid sedan började jag experimentera med att styra en magnetventil till att släppa en droppe vatten.(Man kan säga att det är en elektriskt styrd kran som antingen är helt öppen eller helt stängd.). Via en del sökning på nätet lyckades jag hitta elektronik med programmerbar processor som kunde utföra jobbet. Då skulle jag ”bara” lära mig programmeringsspråket till processorn och komplettera elektroniken så att den klarade av belastningen med magnetventil samt gav mig möjlighet att styra kamera och blixtar.

Ganska snabbt konstaterade jag, att det gick att få till ännu ovanligare bilder med fler vätskekällor i olika färger. Jag hade sett upp till 3 källor användas. Eftersom jag gillar tekniska utmaningar blev resultatet att jag tänkte mig 5 källor. Det fallerade på monteringen. Jag fick inte ihop något jag blev nöjd med för att fästa 5 magnetventiler, men jag hittade en lösning för 7, så det fick bli det istället. Jag letade vidare efter något att bygga ihop en ställning med. Det blev aluminiumprofiler, inte så smått och smidigt, men stabilt och bra, och det kan lätt byggas om i framtiden.

Jag programmerade ett datorprogram som kunde kommunicera med elektroniken, vilken tog emot informationen och sedan väntade på en startsignal. När elektroniken fick startsignalen skickades impulser till magnetventilerna, blixtarna och kameran enligt de tider som jag ställt in i programmet före start.

Nu testar jag med olika vätskor, olika färger, olika behållare/glas/flaskor, olika placeringar av blixtar och kamera samt olika bakgrunder.

Dripp dropperi

Lämna ett svar