Om mig

Fotograf: Sara Gerhardsson

Jag heter Hampus Elowsson, är strax över 40 år, uppvuxen i Åhus men bor numera i Kristianstad.

Redan som liten fastnade jag för sladdar och el och vad man kan åstadkomma med det. Jag hade ett speciellt, logiskt sätt att se olika funktioner och det tänkandet har utvecklats genom åren.

På gymnasiet gick jag elprogrammet, gren automation, där vi bland annat använde datorn till att styra andra saker som t.ex. pumpar. Då började också mina tankar och idéer om datorstyrningens möjligheter att ta fart och jag började så smått med att programmera. Det gav en speciell känsla, när det som jag tänkte skulle ske, hände just när jag tänkt mig.

Under hela uppväxten var jag även fascinerad av vatten och eld. Det blev en hel del lekande med vatten hemma men eld lektes det med på annat håll. Turligt nog blev det inte något större missöde med något av mina experiment.

När jag började fotografera, var det mesta som jag snubblade över intressanta objekt. Intresset övergick senare till djur och natur, både över och under vattenytan. Jag fastnade lite för fotografering med macroobjektiv, men ville senare ha mer förstoring, så det blev micro istället. Det mesta i småkrypväg blev extremt närgånget fotograferat, men om det var en fluga, mygga eller spindel spelade ingen större roll.

I skrivande stund, finns det inte så mycket kryp att fotografera, så det blir mer vätskebaserat fotograferande. Och det är just vätskebaserat fotograferande jag tänkt lyfta fram på denna sajt.

Jag finns även på Facebook: http://www.facebook.com/BumpDropp